Skip to main content

Tiina Häikiö

Olen myynnin ja johtamisen sekatyöläinen sekä insinöörin vaimo, kahden aikuisen tyttären äiti sekä kahden pienen pojan mumma. Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja ollut monessa muutoksessa mukana. Vapaa-aikanani luen paljon sekä johtamiseen liittyvää kirjallisuutta mutta myös hömppää ja dekkareita. 

Mottonani on ollut jo vuosia: ”If there is a will there is a way” – eli vapaasti suomennettuna ”jos on tahtoa, niin löytyy keinot”.

Olen ollut työelämässä vuodesta 1985 ja vuodesta 1989 asiakasrajapinnassa erilaisissa rooleissa. Johtajana olen toiminut vuodesta 1997. Työtehtävissäni olen oppinut paljon ja saanut kokemusta sekä kansainvälisistä, että suomalaisista yhtiöistä.

Myynti, asiakaspalvelu ja johtaminen ovat ydinosaamistani. Olen myös ollut ostamassa palveluja. Työ vie minut mennessään, koska olen helposti innostuvaa sorttia. Olen onnistuneesti vienyt läpi erilaisia muutoshankkeita sekä johtanut huippu tiimejä mm. SAP:llä, Oraclella, HP:llä, Itellassa ja Finlandia-talossa.

Pohdin vuosia yrittäjyyttä, kunnes lähes 10 vuotta sitten tein rohkeän hypyn ja jätin taakseni turvallisen palkkatyön ja perustin Lead Way Oy:n. Näiden vuosien aikana olen saanut toimia useiden eri yrityksien muutoshankkeissa käsiparina, valmentajana ja sparrarina. Joidenkin kanssa yhteistyö on jatkunut vuosia.  

Muutos ja haasteet ajavat minua eteenpäin. Olen tehnyt paljon töitä ja juossut oravanpyörässä 24×7. Erilaisissa tehtävissäni olen rakentanut uusia toimintamalleja, järjestellyt, siivonnut ja vienyt muutosta arkeen. Olen rakentanut tyhjästä uusia ja toimivia tiimejä. Tiimini ovat menestyneet ja tehneet tulosta hyvällä fiiliksellä. Liikevaihtotavoitteet on ylitetty, asiakastyytyväisyys on parantunut ja halutut muutokset on viety läpi.

Kaikessa tärkeintä on saada porukka mukaan. Näyttää selkeä suunta, innostaa ja sitouttaa. Oman esimerkin voimaa ja palautteen sekä kiitoksen merkitystä menestyksessä ei voi aliarvioida. Muuttamalla omaa toimintaani olen havainnut, että tulokset ovat usein kiinni pienistä arjen oivalluksista, jotka saavat ihmiset onnistumaan. Onnistumiset innostavat ja ilmassa on tekemisen meininkiä, joka tuo iloa organisaatioon.

Olen itse johtajana kokenut huonoa omaatuntoa siitä, kun en ole ehtinyt olla riittävästi läsnä. Usein oveni takana oli jono, ja tuntui, että en ehtinyt olla oikeasti läsnä – en töissä mutta en myöskään kotona. Jossain vaiheessa kuitenkin havahduin ja aloin kysellä: miksi ja kenelle? Tartuin kiinni mahdollisuuteen jäädä sapatille. Ja se on ollut yksi elämäni parhaita päätöksiä. Tuon ajan käytin opiskeluun ja sekä nautin täysin siemauksin vapaasta ja mahdollisuudesta ajatella. Lukea ja pohtia sitä, mikä on se mitä haluan elämässäni tehdä.

Olen päässyt eroon liiallisesta työn tekemisestä ja huomisesta murehtimisesta – ainakin osittain. Elämä kantaa, kun uskoo itseensä, omiin taitoihinsa ja kokemukseensa. Asioihin tarttuminen, positiivinen ajattelu ja uteliaisuus ovat aina olleet voimavarojani. Nykyään osaan hyödyntää niitä enemmän ja paremmin.

Ja vielä tärkeämpää on ollut ymmärtää, kuinka tärkeitä ovat ympärilläni olevat ihmiset, heidän osaamisensa ja erilaisuutensa. Yksin ei pärjää – eikä minun tapani ole ainoa oikea. Maaliin pääsee monella tyylillä. Kun avasin silmäni ja aloin tarkkailla ympärilläni olevaa, huomasin paljon erilaisia mahdollisuuksia. Sekä uusia tapoja toimia, ihmisiä ja ajatuksia, joita en ollut aiemmin nähnyt. Matkalla opin, että mikään johtajatitteli tai iso palkka ei korvaa sitä, että saa tehdä asioita, joita rakastaa yhdessä mahtavien ihmisten kanssa.

Nyt teen työtä, joka pohjautuu kokemukseeni ja joka palkitsee joka päivä.  Autan ja valmennan asiakkaitani johtamaan ja kasvattamaan yrityksensä liiketoimintaa. Innostamaan ja jakamaan vastuuta. Sparraan heitä löytämään omat ratkaisunsa. Oivaltamaan itse mitä haluavat muuttaa ja miten sen tekevät. Uskomaan oman tiimin osaamiseen ja yhteistyön voimaan. Kysyn paljon, haastan, kerron esimerkkejä ja rohkaisen muutokseen tavoitteiden saavuttamiseksi. 

Tiina Häikiö

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Puhelin: 0400 701 017

Katso miten voit työskennellä Tiinan kanssa

Tiina valmentajana

Erilaiset asiakastoimeksiannot konsulttina, valmentajana, vuokrajohtajana ja sparrarina ovat lisänneet näkemystäni johtamisesta. Sekä tuoneet uutta kokemusta muutoksen johtamisesta eri toimialoilla ja erikokoisissa yrityksissä. Laajan kokemukseni ja osaamiseni myötä olen hyvä ottamaan kopin erilaisista organisointia ja järjestelyä vaativista kokonaisuuksista.

Konsulttina ja valmentajana olen innostanut asiakkaitteni tiimejä, työskennellyt johtajien käsiparina ja sparrannut heitä. Yhdessä tiimien kanssa olemme onnistuneet viemään haluttua muutosta läpi ja saavuttaneet asetettuja tavoitteita. Usein tekemisen keskiössä on ihmisten johtamisen lisäksi ollut toimintamallien ja rakenteiden hienosäätö tai uudistaminen tukemaan arjen toimintaa. Tunnelman merkitystä ei voi yliarvioida. Ihmiset ja heidän asenteensa ja motivaationsa ratkaisevat

Tehtäväni on auttaa yksilöitä oivaltamaan ja muuttamaan omaa tekemistään arjessa. Pohjalla on on selkeä suunta, jota kohti yhdessä mennään. Askel kerrallaan niin, että tulosta syntyy, oli mittarina liikevaihto, kannattavuus, asiakastyytyväisyys tai vaikkapa markkinaosuus.  Samalla rakennamme yhdessä systeemin eli rakenteen, joka luo pelisäännöt ja pohjan yhteiselle toimintatavalle. Tekemistä seurataan, onnistumisia juhlitaan ja poikkeamiin puututaan. Lähtökohtaisesti toimitaan, kuten on sovittu.

Minun ei tarvitse enää tietää kaikkea, eikä minulla tarvitse olla kaikkia vastauksia. Kerron tarinoita, joiden kautta annan vaihtoehtoisia ajattelumalleja ja luon uskoa erilaiseen tekemiseen. Kuuntelen ja kysymällä autan oivaltamaan muutoksen mahdollisuuksia ja menestymään. Tärkeää on ymmärtää, että arjen perustekeminen on usein ratkaisevaa. Keskitytään yksinkertaisiin asioihin – esimerkiksi myynnissä kontaktoidaan riittävästi asiakkaita – sekä henkilökohtaisesti, että virtuaalisesti. Tunnetaan asiakas, rakennetaan luottamusta ja palvellaan. 

Haluan auttaa asiakkaitani uskomaan ihmisiin – tukemaan ja kehittämään heistä tuloksentekijöitä. Ensin tulevat ihmiset, sitten vasta tekeminen. Valmennan asiakastani olemaan läsnä, kyseenalaistamaan positiivisella tavalla ja keskittymään johtamisessa ihmisiin ja heidän vahvuuksiinsa. Sparraan oivalluttamaan, tukemaan ja toimimaan esimerkkinä tiimilleen.  

Johtajana läsnäolon, läpinäkyvyyden ja yhdessä tekemisen voima on valtava. Erityisesti, kun halutaan saada muutosta aikaan. Selkeä toimintamalli ja arjen tekemisen läpinäkyvyys lisää luottamusta. Kun asioista aidosti puhutaan niiden oikeilla nimillä, eikä yritetä peitellä mitään tai jättää kertomatta. Avoimuus lisää sitoutumista ja halua onnistua yksilötasolla. Onnistuminen tuo iloa!

Kyse on usein myös siitä, että johtaja ei yritä itse tehdä kaikkea vaan antaa tilaa muille ja arvostaa ihmisten erilaisuutta. Tuen johtajia ymmärtämään, että yksin ei pärjää. On hyvä hakea ympärilleen ihmisiä, joilla on erilainen profiili. Pitää oppia luottamaan ja antamaan vastuuta. Uskomalla ihmisiin ja antamalla vastuuta syntyy halu onnistua ja saavuttaa yhdessä sovitut tavoitteet.

Tiina Häikiö