Skip to main content

Carita Piippo

"Tiinalta opin uudenlaista suhtautumista johtamiseeni. Tiina vahvisti uskoani omiin kykyihini johtaa ja saavuttaa myyjieni kanssa haluttuja tuloksia. Opin kyseenalaistamaan ja pohtimaan asioita uusista näkökulmista."

Vuosi sitten eteeni tuli tilanne, jolloin tarvitsin tukea paitsi omaan johtamiseeni myös myyjieni myynnin johtamiseen. En oikein tiennyt mistä aloittaa eikä hyviä kandidaatteja ollut näkösällä. Sain yllättäen puhelun Tiinalta ja keskustelun päätteeksi sain todeta, että molemmat ongelmani taisivat juuri ratketa. Tunsin Tiinan jo vuosien takaa, joten päätös oli helppo. Tiesin Tiinan olevan rehti, aikaansaava ja luotettava, ominaisuuksia, joita yhteistyökumppanilta edellytin.

Sovimme ensin puolen vuoden myyntijohtajan pestistä. Tiina olisi käytettävissäni puolitoista päivää viikossa. Kun puoli vuotta oli mennyt, sovimme vielä seuraavista kuudesta kuukaudesta. Ei siksi, etteikö sovittuja tavoitteita olisi saavutettu, vaan siksi, että se tuntui luontevalta jatkumolta projektillemme ja pehmeältä laskulta itsekseni pärjäämiseen.

Tiinalta opin uudenlaista suhtautumista johtamiseeni. Tiina vahvisti uskoani omiin kykyihini johtaa ja saavuttaa myyjieni kanssa haluttuja tuloksia. Opin kyseenalaistamaan ja pohtimaan asioita uusista näkökulmista. Sain myös rohkaisua vaikeina hetkinä ja varmuutta omaan päätöksentekoon. Opin keskittymään olennaisiin asioihin ja huomiomaan työntekijöitä entistä yksilöllisemmin. Tässä auttoi erityisesti Disc-analyysit, jotka tiimillemme Tiinan johdolla teimme. Olen kehittynyt johtajana ja esimiehenä. Nyt jälkeenpäin yhteistä missiotamme tarkastellessa ajattelen, että olisimme voineet olla vieläkin rohkeampia ja ennakkoluulottomampia joidenkin muutosten läpiviennissä.

Mitä sitten myyjät oppivat tämän vuoden aikana? He oppivat ennen kaikkea suunnittelun ja seurannan merkityksen omassa työssään. He oppivat ymmärtämään, että he tekevät sitä itsensä takia. He oppivat ymmärtämään yhteisen tekemisen merkityksen ja tiimin yhtenäisyydestä saatavan synergiahyödyn. Vuoteen mahtui pieniä oivalluksia ja oman tekemisen hienosäätöä, jankuttamista ja jalkautumista, onnistumista ja innostumista, avoimuutta ja arvostamista. Kaikkea tätä on yhteistyön vuosi pitänyt sisällään ja tuonut tullessaan.

Tiina kysyi minulta, haluanko olla johtaja vai asiantuntija. Projektin alussa vastasin hetkeäkään miettimättä haluavani olla asiantuntija. Nyt vuoden jälkeen voin pää pystyssä todeta olevani – ja haluavani olla – johtaja. Matkamme jatkuu entistä tukevammalla alustalla. Kiitos Tiina!

Carita Piippo
toimitusjohtaja, Asuntoherttua Oy
kiinteistömaailma logo

Kiinteistömaailma on kauppamäärillä mitattuna Suomen suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee yli 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Kiinteistömaailma haluaa tehdä asiakkaidensa asunnonvaihdosta mahdollisimman helppoa ja turvallista. Siksi se kuuntelee aktiivisesti asiakkaitaan ja kehittää jatkuvasti palveluaan paremmaksi.

 

Carita Piippo

Toimitusjohtaja, Asuntoherttua Oy