Johtajasparraus

Jokainen johtaja on aika ajoin yksin omien haasteidensa kanssa. Erityisesti toimitusjohtaja tarvitsee itselleen keskustelu- ja sparrauskumppania – kuuntelijaa ja kyseenalaistajaa. Yksin oivallusten esiin kaivaminen on hidasta ja usein sitä ei tapahdu, koska sille ei ole aikaa. Sparrauskumppanin käyttö pakottaa pysähtymään ja käsittelemään asioita. Siinä on tilivelvollinen toiselle ihmiselle ja samalla itselleen. Järjestely ohjaa ottamaan aikaa itsenäiselle työskentelylle tapaamisten välissä. Sparraaja pakottaa sinut tekemään ne asiat, jotka sinun pitäisi tehdä, mutta jostain syystä vain itselleen tehdyt lupaukset on niin helppo rikkoa.

Autan sinua löytämään ratkaisuja tilanteisiin joihin olet juuttunut ja jotka ovat vaikeita käsitellä ja niin helppo sivuuttaa muutoin. Saat myös työkaluja ja uusia rutiineja oman tekemisen muuttamisessa. Käytännössä toimin sparrauskumppaninasi, joka haastamalla ja ajattelua avartamalla saa sinut miettimään sekä omaa johtajuuttasi, omia tavoitteitasi, tiimiäsi että toimintaasi.

Kohtaan työssäni usein johtajia, jotka ovat itse hukassa liiallisen työtaakan alla. He ovat tehneet kaikkensa ja kaiken mitä osaavat. Heidän omat ajatuksensa pyörivät vanhassa tututussa moodissa ja uudistuminen on vaikeaa. Puhuminen toisen kanssa ja uudet näkökulmat avaavat ajattelun umpisolmuja ja vievät asioita eteenpäin.

Oman johtajuuden kehittäminen ja itsetutkiskelu ulkopuolisen kanssa vaatii rohkeutta, mutta on vaivan arvoista. Pienet hienosäädöt omassa tekemisessä, asioiden priorisoinnissa ja ihmisten kohtaamisessa ovat tie eteenpäin.

Lupaan, että johtajasparrauksen avulla

  • saat vertaistukea ja sparrausta oman tilanteesi vaikeiden asioiden käsittelyyn
  • saat oivalluksia ja myös työkaluja muutoksen läpiviemiseen sekä omassa toiminnassasi, että yksikkösi toiminnassa
  • kehität itseäsi paremmaksi johtajaksi, vähennät omaa työmäärääsi ja saat aikaan parempia tuloksia

Käytän sparrauksen tukena tarpeen mukaan coachingia sekä DiSC Work of Leaders –profilointia.